keeping memories alive

Salut!

Sunt Mircea Brânda și acum aproximativ 7 ani am pus prima oară mâna pe un aparat foto. Poți să spui că totul a început ca o joacă de copii și nu ai spune o prostie.

La scurt timp am descoperit că sunt atras în particular de fotografia de stradă. Chiar și acum adopt acest stil în fotografiile pe care le fac clienților mei. E cea mai sinceră formă de a fotografia: în ea totul e veritabil, nimic nu e regizat. Omul care nu știe că este observat se comportă natural, iar fotografia în acest caz e cât se poate de firească.

Asta îți voi spune și ție când ne vom întâlni prima oară: uită că sunt acolo! Și mai este un stil care tare-mi place. Fotografia macro. E fotografia în care încerci să captezi detalii, elemente definitorii ale unei persoane, ale unui obiect sau ale unui eveniment.

Ce reacție are mireasa când mirele spune ”Da!”? De ce zâmbește viitoarea mămică atunci când viitorul tătic îi atinge burta? Care sunt jucăriile preferate ale bebelușului pe care îl fotografiez?

Cu timpul am dezvoltat o pasiune pentru aparatul de fotografiat. Iar această pasiune îmi este, de câțiva ani, meserie: Sunt fotograf.